Eén eiland, twee sferen

Het mooie van een eiland is dat je omgeven bent door water. Letterlijk los van de wal. Je hoort vaak van bezoekers dat ze op de boot al ervaren dat ze echt even alles achter zich laten. 

Eenmaal op Vlieland aangekomen kun je genieten van twee totaal verschillende kusten. De wadkant met haar prachtige getijden, waardoor het wad droogvalt en het zonlicht ons verwent met schitterende contrastrijke beelden. De gloed van de opkomende en ondergaande zon boven het wad, die zorgt voor de mooiste uitzichten die je maar kunt bedenken.

Steek je het eiland over dan ontmoet je de Noordzeekust. Elke dag is het weer een verrassing hoe hoog de golven op het strand aanspoelen en hoe het opgestuwde zand de duinrand heeft gevormd. De ene dag ligt het strand vol met schelpen en de andere dag vind je talloze krabbetjes.

De waddeneilanden zijn omgeven door water, en daarmee zijn ze dus niet anders dan alle andere eilanden in de wereld. Maar waar ter wereld vind je zo’n verschil tussen de Zuid- en de Noordkant? Twee sferen met ieder hun eigen kenmerken en dynamiek. Echt iets om te koesteren!

Foto: Janny Hoenink

2 gedachten over “Eén eiland, twee sferen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s