Steekje los?

Meestal is het op Vlieland mooi weer. Ook nu schijnt er een weliswaar waterig zonnetje, maar kun je je best buiten vermaken. Mocht het nu toch een keertje hondenweer zijn, dan hoef je je niet te vervelen. Ook binnen is er genoeg te beleven. Behalve lekker een boek lezen, een oudhollands spelletje Mens-erger-je-niet spelen of een bezoekje brengen aan Informatiecentrum De Noordwester of het zwembad in Sportcentrum Flidunen kun je ook gaan borduren…. 

We horen je denken: Borduren? Jazeker! Je kunt in Museum Tromp’s Huys je eigen wandtegeltje borduren aan de borduurtafel van de Borduurscouting.

Elke middag in mei van 14.00-16.00 uur is er iemand aanwezig om te helpen. Laat je inspireren door de Harlinger wandtegels die overal in het museum te zien zijn. Wanneer de kleden met de verschillende borduursels klaar zijn, worden ze tentoongesteld in het museum en daarna geveild voor een goed doel.

Kunstenaars Jitske Wedman en Elise Zoetmulder van de Borduurscouting hebben tijdens het Vlielandse festival Into the Great Wide Open 2015 laten zien dat kinderen èn volwassenen graag borduren. De drie kleden die toen gemaakt zijn, zijn in het museum te zien.

One thought on “Steekje los?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s