Vroeg uit de veren

Wanneer je van de veerboot stapt, loop je zo het gezellige dorp Oost-Vlieland binnen. Op loopafstand vind je, behalve restaurants en winkels, diverse bos- en duingebieden en de Wadden- en de Noordzee. Toch verkiezen de meeste gasten het om ook eens een kijkje te gaan nemen aan de westkant van het eiland. En gelijk hebben ze, want ook daar is genoeg te zien!

Een rondje Posthuys is een veelgehoorde uitspraak, waarbij je met de fiets langs de waddenzee fietst, een drankje drinkt bij Restaurant Posthuys en daarna door de duinen teruggaat. Maar wist je dat er aan die westkant nog veel meer te beleven is? Ga eens op pad met een natuurgids en beleef de Posthuyskwelder vol zeldzame flora en fauna. Vandaag kun je je aanmelden bij de Noordwester en dan ga je morgenochtend vroeg uit de veren. Gewoon doen!

Op de grens van land en zee ligt het begroeide, buitendijks gelegen zoute of brakke gebied dat bij laagwater droog ligt en bij hoogwater kan overstromen. De Posthuys kwelder is een bijzonder gebied met een zeldzame flora en fauna. De gids neemt je mee langs dit afgesloten gebied, de terugweg voert door de zuidkant van bomenland, een van de oudste bossen op Vlieland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s