Kaas bunker(en)

Wie denkt dat nu alle activiteiten voorbij zijn, heeft het mis. Om half 11 vanmorgen staat onze Vlielandse zelfkazer namelijk al weer klaar om je te ontvangen in zijn kaasbunker.

Vlakbij de vuurtoren vind je deze verstopte bunker waarin de zelfkazer zijn kazen laat rijpen. Neem een kijkje en laat je verrassen door de bijzondere smaak van zeewierkaas en honingklaverkaas. In maart komt daar de speciale ‘bunkerkaas‘ nog bij.

In de bunker vind je behalve de kazen ook een expositie over het maken kaas, het gebruik van zeewier en andere Vlielandse smaakmakers en het drinkwater op Vlieland.

Wat er zo speciaal is aan kaas die wordt gerijpt in de bunker? Het geheim zit em in de zilte zeelucht die in de bunker door de hoge luchtvochtigheid alle kans krijgt om de smaak van de kaas positief te beïnvloeden.

Zeewierkaas 14

Plaats een reactie